Selecteer een pagina

Werkwijze

Op deze pagina vind je informatie over voor wie ik klaar sta en welke methodes ik gebruik.

Wil je meer informatie of graag persoonlijk contact? Dat is zeker mogelijk. Maak gerust een afspraak. Dit kan bijvoorbeeld via de online afsprakenplanner.

 

Praktijk Super Kids is nu > Praktijk Claudia

Ga naar de website van Praktijk Claudia > www.praktijkclaudia.com

Voor wie 

Voor kinderen, pubers, adolescentenen ouders met:

Sociaal-emotionele problemen:
zoals faalangst, negatief zelfbeeld, gevolgen van pesten, traumaverwerking, ziekenhuisopname, rouwverwerking, echtscheidingsproblematiek, angsten, fobieën, dwanghandelingen, agressieve stoornissen, adoptie, kinderen van ouders met psychische problemen.

Lichamelijke klachten:
zoals slaapproblemen, hyperventilatie, buikpijn, hoofdpijn, en andere pijnklachten.

Aangeleerde gewoontes:
zoals nagelbijten, duimzuigen, haarplukken, tandenknarsen of snoepen.

Problemen in de ontwikkeling: hechtingsproblemen, eten, slapen, motoriek, zindelijkheid.

Gedragsproblemen:
woedeaanvallen, spullen kapot maken, zichzelf verwonden, liegen, stelen, problemen in het contact met anderen, zwijgen.

Omgaan met bijzondere eigenschappen:
hoog gevoeligheid en hoogbegaafdheid.

Voor het kind/tiener

Als je ergens last van hebt, of je hebt een probleem dat je graag wilt oplossen: dan kan je bij mij komen. We zoeken dan samen naar een goed plan om het op te lossen.

Heb je er wel eens last van dat je bang bent. Voor de tandarts bijvoorbeeld, of wanneer je een spreekbeurt moet houden. Je kan ook bang zijn voor andere dingen. Dat een van je ouders doodgaat, of dat ze gaan scheiden.

Het kan ook zijn dat je gepest wordt op school, of dat je moeilijk vrienden kan maken. Of is iets anders? Duim je nog, of word je misschien heel snel boos?

Misschien heb je wel eens last van nare gevoelens. Zoals verdriet, eenzaamheid of heimwee. Voel jij je schuldig of schaam jij je ergens voor? Sommige gevoelens komen er soms zo moeilijk uit, het lijkt dan wel of je er geen woorden voor kan vinden.

Nachtmerries, moeilijk in slaap kunnen komen. In bed plassen: sommige dingen gebeuren vanzelf, en dat kan heel vervelend zijn. Maar er is iets aan te doen.

Jij mag zelf aangeven wat je anderen wil vertellen. Want jij bent de enige die weet wat je nodig hebt om je weer goed te voelen.

Hoe ik werk

In de volgende banners vind je de verschillende methodes waar ik mee werk.
Dit is voornamelijk met reflex-integratie en met de methode van Carla van Wensen: ‘Kind in evenwicht’.

Reflex-integratie?

Ieder mens wordt geboren met primaire reflexen. Dit zijn automatische bewegingen: een baby weet hoe het geboren moet worden, hoe het moet drinken en ademen. En dit gebeurt allemaal automatisch. In het begin van ons leven zijn deze reflexen nodig om te beschermen en te overleven. Reflexen veranderen langzamerhand in doelgerichte bewegingen.

Soms blijft een reflex actief, dat is niet de bedoeling. Reflex-integratie zorgt ervoor dat in de hersenstam alles goed staat, om beter te kunnen functioneren. Wanneer er een probleem is, voor, tijdens of na de geboorte (of later in het leven door bijvoorbeeld een ongeluk of traumatische ervaring), kan een reflex nog niet goed geïntegreerd zijn. Dit kan invloed hebben op gedrag, motoriek en leren. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren.

Reflex-integratie is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan worden ingezet bij:

 • Sociale problemen
 • Onzekerheid
 • Overgevoeligheid
 • Nagelbijten
 • Tics
 • Angsten
 • Leerproblemen

Meer informatie over reflexen: www.masgutovamethode.nl

Tarieven Super Kids

Begeleiding:

Intakegesprek 1/1,5 uur
€ 80,00 per uur

Sessie kind
€ 80,00 euro per uur (een sessie duurt
meestal een uur)

Ouderbegeleiding
€ 85,00 per uur

Bezoek aan school
€ 80,00 per uur per 60 minuten
exclusief reiskosten van 0,35 cent/km.

Verslaglegging van het schoolbezoek
€ 80,00

Op verzoek (en in overleg met school) kan ik ook op de school van uw kind een kijkje komen nemen in de klas en/of praten met de leerkracht en/of zorgcoördinator.

Betalingswijze

Na afloop is het mogelijk het bedrag van de afspraak te pinnen, contant betalen of te voldoen door middel van een betaalverzoekje.
Aan het einde van de week stuur ik u de factuur voor uw eigen administratie.

Annulering
Als u een afspraak maakt, reserveer ik mijn tijd en ruimte. Mocht u een afspraak willen verplaatsen of annuleren, dan kan dat kosteloos tot 24 uur van tevoren.
Afspraken die niet tijdig worden geannuleerd worden in rekening gebracht.

Praktijk Super Kids staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 53533704.

Stress en trauma

Wanneer iemand een traumatische situatie heeft meegemaakt, kunnen de gevolgen daarvan lang blijven hangen. Dat heet Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). Door stress – zowel acute als chronische stress – schiet het lichaam in de overlevingsstand: vecht, vlucht of bevries. Voor een korte periode is dat niet erg, maar wanneer het te lang duurt, kunnen er klachten ontstaan. Wanneer de stresssituatie te ernstig of te langdurig is kan het lichaam het adrenaline- en cortisolgehalte niet meer terugbrengen. Het lichaam raakt dan uit balans.

Dit kan zich uiten in de volgende klachten:

 • angsten
 • agressie
 • burn-out
 • gebrek aan concentratie
 • geheugenproblemen
 • hoge bloeddruk
 • hoofdpijn
 • moeite met taken afmaken
 • paniekaanvallen

Met de Masgutova-methode kan het lichaam weer tot rust worden gebracht. Het lichaam wordt uit de overlevingsstand gehaald, waardoor je zelf de regie weer in handen krijgt. En het mooie is: bij de Masgutova-methode hoeft niet te worden gesproken. De behandeling kan non-verbaal, daardoor hoeft de gebeurtenis niet te worden opgerakeld. Dit protocol kan worden toegepast bij volwassenen en kinderen en duurt anderhalf tot twee uur.

Tactiele integratie

Ons grootste orgaan is de huid. Het is de grens tussen onszelf en de buitenwereld. 
Sommige kinderen voelen die grens niet duidelijk, omdat hun huid over- of onder gevoelig is.

Mensen die slecht tegen de naadjes van sokken kunnen, sommige kleding niet kunnen verdragen of last hebben van etiketten in kleding kunnen een overgevoelige (hypersensitieve) huid hebben. Soms kan een gewone aanraking dan al bedreigend voelen of zelfs pijn doen.

Andersom kan ook: wanneer een kind ondergevoelig (hyposensitief) is, zal een kind juist prikkels gaan opzoeken. Hard stoeien of harde aanraking is dan nodig om toch een tactiele prikkel te voelen. Door middel van tactiele reflexintegratie is het mogelijk om de aanraking weer als iets prettigs te kunnen ervaren. Daardoor komt er weer rust in het hele lichaam.

Wil je graag meer weten of contact opnemen?

Dat kan via info@praktijksuperkids.nl. Geheel vrijblijvend.

Kind in evenwicht

Met behulp van de methode Kind in Evenwicht (KIE) toont het lichaam waar de fysieke- en emotionele spanningen zitten. Soms weet het kind niet waar de opgebouwde spanning vandaan komt. Emoties kunnen ver oplopen waardoor het kind blokkeert, buikpijn of hoofdpijn krijgt.

KIE kan een oplossing zijn als het kind zich alleen nog maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag.

Bij deze methode hoeft het kind niet te praten. De spieren van het lichaam vertellen het verhaal. Ons lichaam kent ons namelijk het best. KIE is een speelse methode, waarbij inzichtelijk wordt waar het kind vastloopt, waarom dat zo is en wat er nodig is om het makkelijker te maken. 

Waarmee werkt Kind in Evenwicht (KIE)

 • Spiertesten
 • De biosensor (meetmiddel die energie omzet in trilling)
 • De wijsheid van het lichaam
 • Kennis uit de Neuro-emotionele Integratie
 • Kennis over de ontwikkeling van ons brein en de organisatie hiervan
 • De invloed van de prenatale periode: conceptie, zwangerschap, geboorte

Lasertherapie

Lasertherapie werkt op cellulair niveau. De beschadigde of uitgeputte cellen worden gestimuleerd naar herstel en genezing. De laser kan ook goed worden ingezet bij het integreren van reflexen.

Door het gebruik van de laser kunnen boodschappen sneller in de zenuwcellen worden doorgestuurd, en daardoor verloopt alles in de hersenen soepeler en beter. 
En dat maakt al snel een groot verschil: zowel fysiek als mentaal.

Waarbij helpt lasertherapie?

 • bij behandelen van leerstoornissen
 • fysieke uitdagingen
 • autisme
 • zenuwpijnen
 • integreren van reflexen

'We zijn naar Claudia verwezen door school en de huisarts, om iets te kunnen doen aan de faalangst en heimwee van mijn dochter. Hoe Claudia het doet kan ik niet goed uitleggen, maar mijn dochter heeft nu niet meer elke dag buikpijn, maakt de toetsen op school zonder in paniek te raken en heeft zelfs een paar keer gelogeerd zonder huilen en overgeven! De aanpak van Claudia is professioneel, rustig en met oog voor alle factoren.'

 

Senna

"Wij zijn bij Claudia geweest voor onze kinderen. Ze hadden concentratieproblemen en erg veel onrust. Onze zoon is met 35 weken geboren na ziek worden van mij in de zwangerschap. Hij had duidelijk last hiervan. Ook hebben wij een pleegdochter die ook veel problematiek had omtrent haar verleden. Wij kwamen via onze schoonzus bij Claudia die al goede resultaten had bij haar kind. Ze is super lief en geduldig neemt alle tijd en zelfs de ouders worden niet vergeten. Ze heeft primaire reflex integratie toegepast op de kinderen. Dit heeft ons zo geholpen en de kinderen doen het nu zo goed. Bedankt Claudia, dat je dit mooi werk maar lang mag doen."

Casper en Denise

"We zijn erg blij dat we de stap naar Claudia hebben gezet met onze 11 jarige dochter.
Onze dochter is een meid die veel in haar hoofd bezig is en goed dingen en gevoel kan omschrijven en uitleggen. Bij Claudia hebben we geleerd juist door bezig te zijn en door bepaalde oefeningen toe te passen gemakkelijker de ontspanning te vinden op spannende momenten. Ook erg leuk zijn de spellen waarbij je met elkaar in gesprek komt over zaken die normaal minder snel aan bod komen. Onze dochter heeft beter inzicht gekregen in wat haar gevoeligheid voor haar betekend en kan hierdoor gevolgen ervan gemakkelijker accepteren. Daarnaast heeft ze beter inzicht gekregen in wat haar talenten zijn. Kortom ze staat steviger in haar schoenen, mooie handvaten voor nu en in de toekomst."

Denise

"Ik kan je vertellen dat het heel goed met Jordy gaat, natuurlijk met zijn ups en downs maar die mogen er ook zijn. Hij kan beter met moeilijke situaties omgaan, blijft rustiger en schiet niet meteen in de aanval of in een driftbui! Hij is na de vakantie weer op voetbal gegaan en hij heeft daar veel plezier in. Ennuh o, ja het contact met zijn broer gaat ook heel goed."

Jordy

"Vanaf het eerste moment liet onze zoon, Frits, Claudia toe en wist ik dat het goed was, ook wij als ouders voelden ons begrepen, mijn gevoel over de gesloten deuren die ik had ervaren klopte met de uitleg over reflexintegratie. Wat hebben wij ons kleine ventje zien groeien, zowel lichamelijk, sociaal en emotioneel. Langzaam gingen de deuren open in zijn lijf en hoofd. Het grootste compliment wat wij kregen was toen er iemand die hem een jaar niet had gezien tegen ons zei: Jeetje wat is Frits veranderd hij is veel opener geworden! Ook als ouders zijn wij gegroeid, een stukje bewustwording over jezelf en over je denken en handelen. Wij als ouders gunnen ieder kind die het soms een beetje moeilijk heeft een Juf Claudia! Deze titel heeft ze gekregen van Frits."

Frits

Pin It on Pinterest