Trotse moeder

Ik ben Claudia Bootsma, getrouwd en trotse moeder van 4 volwassen kinderen. Als ouder weet ik hoe belangrijk het is dat een kind lekker in zijn of haar vel zit. Ook weet ik dat dát niet altijd vanzelfsprekend is. De zorgen die daarbij komen kijken, de schaamte, het verdriet en de frustratie.

 

Waardoor komt het? 

Sinds 2013 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk nadat ik de opleiding tot kindercoach en kindertherapeut had afgerond. Dit was mijn basis. Daarna heb ik nog vele opleidingen en cursussen gedaan om me te verdiepen. Vooral op lichaamsgericht werk omdat ik vanaf het begin voelde dat hier de sleutel ligt in het werk met de kinderen. Het is soms best lastig om te verwoorden wat er speelt voor een kind (en ook voor hun ouders). Hoe kan het dat een kind boos, bang, verdrietig, of onzeker is? Vaak weet het lijf de antwoorden die op een onbewust niveau verborgen liggen. Ik werk graag met kinderen en hun ouders.

Kind kunnen zijn

Kinderen zijn vaak nog zo puur en afhankelijk van een ouder. Ondanks dat ze erg sterk en weerbaar zijn, zijn ze ook kwetsbaar.

Het is mijn passie dat kinderen weer helemaal authentiek zichzelf kunnen en mogen zijn. Dat ze hun gevoelens kunnen uiten en kind kunnen zijn. Voor de ouders is er in mijn praktijk een actieve rol weggelegd. We gaan namelijk gezamenlijk aan de slag om te zorgen dat het kind weer opgetogen door het leven gaat.

Volgens mijn kinderen ben ik een nieuwsgierige, enthousiaste en geduldige vrouw die veel tijd neemt voor de ander en hier liefdevol en rustig in verbinding kan gaan met de ander. Kinderen voelen zich vaak snel thuis bij mij. Mijn grootste waarde is dat ik geduldig ben en goed kan luisteren. Het kind mag zichzelf zijn en van daaruit gaan we kijken wat nodig is om nog obstakels aan te pakken. Ik geloof in de eigen wijsheid van het kind.

Schaamte, verdriet en frustratie 

Ik ben moeder van vier kinderen. Drie volwassen kinderen en een tiener. Ik weet uit ervaring hoe het is als het niet goed gaat met een kind. De zorgen die daarbij komen kijken, de schaamte, het verdriet en de frustratie.

Eén van mijn kinderen had een zeer pittige pubertijd. We deden als ouders alles wat we konden. Ik wilde niets liever dan dat het goed zou gaan met mijn kind, deed alles wat in mijn macht lag, maar het leek niet genoeg. Ondanks al mijn liefde leek mijn kind steeds verder van me af te drijven.

Na die roerige tijden, zo’n vijftien jaar geleden, ben ik me gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik werkte al jaren met kleine kinderen en gehandicapten, maar wilde meer inzicht in processen. Ik wilde jonge kinderen kunnen helpen. Kinderen zijn vaak nog zo puur en afhankelijk van een ouder. Ondanks dat ze erg sterk en weerbaar zijn, zijn ze ook kwetsbaar.

Het is mijn passie dat kinderen weer helemaal authentiek zichzelf kunnen en mogen zijn. Dat ze hun gevoelens kunnen uiten en kind kunnen zijn. Voor de ouders is er in mijn praktijk een actieve rol weggelegd. We gaan namelijk gezamenlijk aan de slag om te zorgen dat het kind weer opgetogen door het leven gaat.

Wil je graag meer weten of contact opnemen?

Dat kan via info@praktijksuperkids.nl. Je kan ook meteen online een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Geheel vrijblijvend.

Erg blij dat ik deze sleutel vond die deuren opent in het werken met kinderen

Tegenwoordig ervaren veel kinderen stress en spanning. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen kan ik helpen om het lijf tot rust te krijgen waardoor het weer kan gaan stromen. Ouders zijn bij de sessie en krijgen de oefeningen mee naar huis. De meeste kinderen die ik begeleid zijn gevoelige kinderen die vaak moeite hebben met alle prikkels die ze dagelijks opdoen.

Ik werk voornamelijk met reflex-integratie en met de methode van Carla van Wensen: ‘Kind in evenwicht’. Met behulp van de methode Kind in Evenwicht (KIE) toont het lichaam waar de fysieke- en emotionele spanningen zitten. Soms weet het kind niet waar de opgebouwde spanning vandaan komt. Emoties kunnen ver oplopen waardoor het kind blokkeert, buikpijn of hoofdpijn krijgt. KIE kan een oplossing zijn als het kind zich alleen nog maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag.

Nog wat meer over mij

Op avontuur

In 1989 is mijn oudste zoon geboren en zijn we met hem verhuisd naar Engeland. Hier hebben we 6 jaar gewoond en zijn onze twee dochters geboren. Met zijn vijven zijn we in 1995 verhuisd naar de tropen op Brunei. Daar hebben we met veel plezier 5 jaar gewoond en heb ik als moeder allerlei vrijwilligerswerk gedaan. De ervaring van een kleine gemeenschap waar alles draait om er met elkaar iets van te maken heeft meegedragen in een prachtige ervaring voor ons als gezin. We hebben ook veel van de wereld mogen zien. In 2000 zijn we teruggekeerd toen onze oudste 11 jaar was. Voor mij was het vanaf het begin duidelijk dat onze kinderen niet op een kostschool hoorden. In Nederland hebben we nog onze jongste dochter gekregen.

En nu…

Plaats hier nog een stukje tekst over de huidige situatie.

Pin It on Pinterest