Een blij en gelukkig kind is niet altijd vanzelfsprekend

U ziet uw kind het liefst gelukkig en blij, dit lukt alleen niet altijd. Een kind loopt soms tegen problemen aan. Dit kan gaan over boosheid, verdriet, trauma, onzekerheid, angsten enzovoort. Momenteel krijg ik veel gevoelige kinderen in de praktijk die moeite hebben om zich staande te houden

 

Als uw kind niet lekker
in zijn vel zit

Regelmatig zie ik kinderen in de praktijk die het moeilijk vinden om zich staande te houden in hun leven.

Deze kinderen voelen van alles maar kunnen het vaak niet goed verwerken. Dit kan invloed hebben op hun slaappatroon omdat ze nog lang wakker liggen en nadenken over hun dag. Ze hebben tijd nodig om dit te verwerken. Het gaat in hun lijf zitten en dit maakt dat ze oververmoeid raken vanwege het niet kunnen verwerken. Als dit lang genoeg duurt kan het leiden tot faalangst en bang zijn omdat ze zo veel voelen en er geen idee over hebben hoe hiermee om te gaan. Dit kan vast gaan zitten in hun lijf en zorgen voor angsten, motorische achterstand of leerproblemen. Om hier woorden aan te geven is best wel een uitdaging en niet altijd makkelijk om te vinden. Het kind kan dan in een proces komen van niet meer kunnen of durven en daarbij het gevoel hebben niet “goed” genoeg te zijn.

Hiervoor heb ik speciale tools zodat er op een fijne manier weer contact gemaakt kan worden en de overprikkeldheid verdwijnt.

Ik weet uit ervaring hoe het is

Al heel jong wist ik dat ik graag met kinderen ging werken. Door mijn persoonlijke ervaringen is dit nog veel meer aangewakkerd.

Ik weet uit ervaring hoe het is als het niet goed gaat met je kind. Daardoor ben ik me gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Mijn passie in het werken met kinderen is dat ze weer helemaal kunnen zijn wie ze willen en mogen zijn. Een stukje mee kunnen lopen in hun ontwikkeling en ze op hun pad begeleiden. In samenwerking met hun ouders.

Als het kind weer bij en gelukkig naar huis gaat dan is mijn missie geslaagd.

Claudia Bootsma

Nieuwsgierig?
Of zijn er vragen?

Neem gerust contact op via info@praktijksuperkids.nl of maak meteen online een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Pin It on Pinterest